Bonduelle Food Service og dig

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de nyeste informationer, opskrifter, idéer, mm. fra Bonduelle Food Service.

Bonduelle hjælper dig med at servere lækker mad hver dag

  • Bonduelle Food Service og Dig
  • BFS tiltag for at fremme sund kost
  • Bonduelle Food Service og Dig
BFS tiltag for at fremme sund kost

Interview med Laurence Depezay, ansvarlig for Ernæring i Bonduelle-gruppen

Laurence, kan du kort beskrive, hvad det er du laver i Bonduelle-gruppen?

Jeg er ernæringsforsker og er ansvarlig for Bonduelle-gruppens programmer vedrørende forskning i ernæring.
Jeg har en ernæringsingeniør og en diætist til at hjælpe mig med dette arbejde. Derudover er jeg ansvarlig for Bonduelle-gruppens kommunikation om ernæring, hvilket hovedsageligt finder sted inden for rammerne af Louis Bonduelle-fonden.


Hvordan skiller restaurationsbranchen sig ud med hensyn til ernæring?

De fleste restauratører er bevidste om kostens betydning for vores sundhed. De er jo en slags eksperter inden for fødevarer og har som sådanne større kendskab til kostens betydning end privatpersoner har, og de ved, at de spiller en vigtig rolle i den forbindelse.

Man forestiller sig typisk, at det kun er tilfældet for kantiner, er det rigtigt?

Nej, det er ikke helt rigtigt. Der er også mange i restaurationsbranchen, der er begyndt at integrere kundernes ønske om at spise sundt i deres menuer. De mange nye restaurantkoncepter, som kredser om temaet sund og afbalanceret kost, er et tydeligt eksempel herpå.

Der er altså ingen forskel mellem offentlige kantiner og kommercielle restauranter?

Kantinerne er længst fremme med denne udvikling, idet de inddrager kostråd fra ernæringseksperter eller diætister, når de udarbejder deres menuer.
Mange af de borgere, der modtager mad fra kantiner har desuden særlige ernæringsbehov, navnlig inden for sundheds- eller skolesektoren.

Mødes du nogle gange med andre ernæringseksperter fra restaurationsbranchen?

Jeg deltager regelmæssigt i arrangementer og konferencer for ernæringseksperter fra restaurationsbranchen. Nogle af netværkene for ernæringseksperter har en stor indflydelse, og det er vigtigt at udbrede kendskabet til de særlige kendetegn ved forarbejde grøntsager.

Har de produkter, som Bonduelle Food Service sælger, nogle særlige ernæringsegenskaber.
Produkter fra Bonduelle fremstilles på baggrund af gruppens store viden og erfaring samt ud fra vores interne bestemmelser, som forbyder visse ingredienser, og som bl.a. fastsætter, at konservesprodukterne skal indeholde mindre salt og mindre fedt.
Derudover har markedsføringsafdelingen og forsknings- og udviklingsafdelingen udviklet en række produktsortimenter med specifikke ernæringsmæssige fordele. Inden for vores sortiment af dybfrostprodukter har vi udarbejdet mærket Cordiale, som består af fem forskellige grøntsagsblandinger, der er kogt med damp, og som forener velsmag og bestemte ernæringsmæssige kvaliteter (det kan alt efter produktet være et højt indhold af vitamin C, betakaroten eller fibre).

Hvilken blanding foretrækker du?

En varieret kost er vigtig. Jeg vil derfor råde til, at man prøver alle blandingerne. Når det er sagt, er jeg selv ret glad for blandingen Cordiale Forme med små buketter romanescokål.

Er blandingerne Minute-produkter, dvs. blancheret med damp under højt tryk?


Ja, og Minute Processen er meget interessant ud fra et ernæringsperspektiv. Tilberedningen med damp gør, at grøntsagerne bevarer deres næringskvaliteter. Vi har foretaget en undersøgelse, som viste, at en grøn bønne tilberedt med Minute processen, målt som tørstofindhold, indeholdt 15 % mere vitamin C end en frossen bønne tilberedt ved traditionel kogning og 70 % mere end en frisk grøn bønne købt i et supermarked! Det er en forskel, der betyder noget på kundens tallerken.
[denne undersøgelse kan rekvireres på anmodning]

Laurence, kan du afslutningsvis fortælle lidt om, hvordan Bonduelle Food Service hjælper de restauratører, der ønsker at følge GEMRCN's anbefalinger?

Først og fremmest er BFS’ salgsafdelinger, navnlig de kulinariske konsulenter, uddannet til at hjælpe restauratørerne med at forstå de officielle tekster og retningslinjer. Derudover minder vi også om, at GEMRCN anbefaler råkost og friske, tilberedte grøntsager på menuerne (10 ud af 20 måltider skal indeholde disse fødevarer).
Vi har gennem flere år bestræbt os på, at vores produkter skal have høje ernæringsmæssige kvaliteter, og i dag er der f.eks. ingen af vores salater til restaurationsbranchen, der indeholder over 15 % fedt, hvilket er den fastsatte grænse, og de berøres derfor ikke af GEMRCN's begrænsning, hvor højst 4 forretter ud af 20 må indeholde over 15 % fedt.


Get Adobe Flash player
Bonduelle Food Service og Dig
 
Din inspirationskilde