Bonduelle Food ServiceBlack bean Buger och Biteshttps://media.bonduelle.com/aprhd_130376/DKFS0035-hd-bounduelle_2302168755_29203.webpMagnus Naess10 personerDu skal bruge:6 spsk olivenolie150 g hakket løg800 g skyllede Bonduelle Easy bag sorte bønner200 g fintrevet gulerod1 spsk hakket/presset hvidløg4 tsk røget paprikapulver2 tsk spidskommen2 tsk Sambal oelek2 tsk sort peber 2 spsk balsamicoeddike2 spsk hvidvinseddike 2 spsk tomatpuré170 g kikærtemel2 tsk bagepulverCa 1 dl rapsolie til pensling af bøfferneSalt og peber efter smagTilsæt olie og løg i en opvarmet stegepande/gryde/stegeplade og steg det ved medium varme, indtil løget er godt brunt.Tilsæt sorte bønner og revet gulerod og steg blandingen indtil den bliver tør. Dette kan også bages i en ovn ved 175°C i cirka 20 minutter. Rør det halvvejs. Sørg for, at det bliver så tørt som muligt. Massen skal miste væske.Tilsæt til sidst hvidløg, paprika, spidskommen, sort peber, Sambal oelek, salt og fjern fra varmen. Vend bønneblandingen i en bageplade (eller flere, hvis du laver en stor portion) og mos den med en støder. Bemærk! Blend den ikke helt. Lad det køle af.Bland eddike, tomatpuré, kikærtemel og bagepulver. Sørg for, at ingredienserne er godt blandet. Form derefter bøfferne eller den ønskede form.Bøfferne bliver bedst, når de steges på en stegeplade/pande, men det kan også gøres i ovnen: Smør hænderne (med handsker) med olie for at forhindre, at dejen sidder fast og form bøfferne, som du lægger på en smurt bageplade eller på bagepapir. Pensl bøfferne og bag dem i en konvektionsovn ved 200°C i cirka 20 minutter. Vend bøfferne efter halvdelen af tiden.

Black bean Buger och Bites
ANTAL PORTIONER :10
INGREDIENSER
- 10 personer
- Du skal bruge:
- 6 spsk olivenolie
- 150 g hakket løg
- 800 g skyllede Bonduelle Easy bag sorte bønner
- 200 g fintrevet gulerod
- 1 spsk hakket/presset hvidløg
- 4 tsk røget paprikapulver
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk Sambal oelek
- 2 tsk sort peber
- 2 spsk balsamicoeddike
- 2 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk tomatpuré
- 170 g kikærtemel
- 2 tsk bagepulver
- Ca 1 dl rapsolie til pensling af bøfferne
- Salt og peber efter smag
FREMGANGSMÅDE
1. trin
- Tilsæt olie og løg i en opvarmet stegepande/gryde/stegeplade og steg det ved medium varme, indtil løget er godt brunt.
2. trin
- Tilsæt sorte bønner og revet gulerod og steg blandingen indtil den bliver tør. Dette kan også bages i en ovn ved 175°C i cirka 20 minutter. Rør det halvvejs. Sørg for, at det bliver så tørt som muligt. Massen skal miste væske.
3. trin
- Tilsæt til sidst hvidløg, paprika, spidskommen, sort peber, Sambal oelek, salt og fjern fra varmen. Vend bønneblandingen i en bageplade (eller flere, hvis du laver en stor portion) og mos den med en støder. Bemærk! Blend den ikke helt. Lad det køle af.
4. trin
- Bland eddike, tomatpuré, kikærtemel og bagepulver. Sørg for, at ingredienserne er godt blandet. Form derefter bøfferne eller den ønskede form.
5. trin
- Bøfferne bliver bedst, når de steges på en stegeplade/pande, men det kan også gøres i ovnen: Smør hænderne (med handsker) med olie for at forhindre, at dejen sidder fast og form bøfferne, som du lægger på en smurt bageplade eller på bagepapir. Pensl bøfferne og bag dem i en konvektionsovn ved 200°C i cirka 20 minutter. Vend bøfferne efter halvdelen af tiden.