Pizza

Pizza

Thomas Alcayaga
ANTAL PORTIONER :3
TILBEREDNINGSTID :100 min

INGREDIENSER

  • Pizzadej:
  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 17-20 g salt
  • 75 g olivenolie
  • 600 g mel (manitoba f.eks.)
  • 100 g durummel til udrulning
  • Tomatsauce:
  • 100 g Bonduelle Food Service grillet mix
  • 1 spsk. organo
  • 75 g tomatpuré
  • 200 g hakkede tomater
  • Topping:
  • 3 kugler mozzarella - alternativt vegansk pizzaost (kan med fordel udblødes i lidt vand for bedre smelteevne)
  • 400 g Bonduelle Food Service grillet mix
  • Frisk basilikum

FREMGANGSMÅDE

1. trin
  • Pizzadej: Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olivenolie.
2. trin
  • Arbejd melet i (det fine mel) og ælt cirka 10 minutter til dejen er smidig og elastisk.
3. trin
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse - eller minimum en time ved stuetemperatur. Som alternativ kan gærmængden halveres og dejen hæve på køl natten over.
4. trin
  • Tomatsauce: Svits det grillede mix i en smule olie sammen med oregano. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater.
5. trin
  • Lad det simre 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt en smule sukker. Blend til glat.
6. trin
  • Del pizzadejen i tre. Rul den tyndt ud. Fordel tomatsaucen over. Læg stykker af mozzarella og grillet mix.
7. trin
  • Bag ca. 10 minutter ved 300 grader.
8. trin
  • Top med frisk basilikum.