Bonduelle Food ServicePlantebaseret Moussakahttps://media.bonduelle.com/aprhd_130378/DKFS0037-hd-bounduelle_2302169784_29206.webpMagnus Naess10 personerDu skal bruge:800 g skrællede, kogte, kartofler i skiver500 g optøet Bonduelle frossen grillet aubergine100 g rødløg i tern500 g vegetarisk fars25 g presset hvidløg2 tsk tørret eller frisk mynte2 tsk oregano800 g knust/passeret tomat2 spsk hvedemel (alt. kartoffelmel)5 dl urtefraiche200 g revet plantebaseret ost3 spsk rapsolie (til smøring af formen)Salt og peber efter smagKog kartofler, indtil de er bløde- Dræn og lad afkøle.Steg løg på en pande til det er blødt. Tilsæt vegetarfars, hvidløg, krydderier og rør derefter tomatpure i. Kog og smag til.Tilsæt hvedemel/maizena (saucen skal være forholdsvis tyk). Tag gryden af varmen og sæt til side, indtil den skal bruges.Sæt ovnen på 200°C.Skær de kogte kartofler i tykke skiver.Smør en bageplade med olien og start med et lag kartofler, så aubergine, så sauce igen mv. Gentag indtil hele blandingen er brugt op og afslut med et lag auberginer. Fordel urtefraichen ovenpå og drys med ost. Sæt ovnen i ca. 20-25 eller indtil osten har fået flot farve og saucen i moussakaen bobler. Brug eventuelt låg eller folie, så osten ikke brænder på.

Plantebaseret Moussaka
ANTAL PORTIONER :10
INGREDIENSER
- 10 personer
- Du skal bruge:
- 800 g skrællede, kogte, kartofler i skiver
- 500 g optøet Bonduelle frossen grillet aubergine
- 100 g rødløg i tern
- 500 g vegetarisk fars
- 25 g presset hvidløg
- 2 tsk tørret eller frisk mynte
- 2 tsk oregano
- 800 g knust/passeret tomat
- 2 spsk hvedemel (alt. kartoffelmel)
- 5 dl urtefraiche
- 200 g revet plantebaseret ost
- 3 spsk rapsolie (til smøring af formen)
- Salt og peber efter smag
FREMGANGSMÅDE
1. trin
- Kog kartofler, indtil de er bløde- Dræn og lad afkøle.
2. trin
- Steg løg på en pande til det er blødt. Tilsæt vegetarfars, hvidløg, krydderier og rør derefter tomatpure i. Kog og smag til.
3. trin
- Tilsæt hvedemel/maizena (saucen skal være forholdsvis tyk). Tag gryden af varmen og sæt til side, indtil den skal bruges.
4. trin
- Sæt ovnen på 200°C.
5. trin
- Skær de kogte kartofler i tykke skiver.
6. trin
- Smør en bageplade med olien og start med et lag kartofler, så aubergine, så sauce igen mv. Gentag indtil hele blandingen er brugt op og afslut med et lag auberginer. Fordel urtefraichen ovenpå og drys med ost. Sæt ovnen i ca. 20-25 eller indtil osten har fået flot farve og saucen i moussakaen bobler. Brug eventuelt låg eller folie, så osten ikke brænder på.